Özgür Köker 1
Tekirdağ
DOLAR29.0343
EURO31.3338
ALTIN1851.6

İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili Aday Adayı Prof. Dr. Tamer Dodurka

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Abone ol
İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili Aday Adayı Prof. Dr. Tamer Dodurka, “Seçime Doğru” programında gazeteci Faruk YIS ve gazeteci Serdar Şahin’in konuğu oldu.
Özgür Köker 2

www.corlubabiali.com, www.bizimtekirdag.com, www.corludahaber.com, www.trakyaguncel.com, www.bizimcorlu.com ve www.corludasiyaset.com  ortak yayınına konuk olan Dodurka, 24 Haziran genel seçimleri ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin olarak kendisine yöneltilen soruları yanıtladı.

Programın başlangıcında otobiyografisi ile ilgili olarak kısa bir bilgi veren Dodurka Büyükşehir belediye başkanlığındaki genel sekreterlik görevinden ayrılıp İyi Parti çatısı altında siyasete girme sürecine kadar olan dönem ve genel siyasetle ilgili açıklamalarda bulundu.

Dodurka; “Benim net çizgim Atatürkçülük çizgisidir. Kamuoyunda bir beklenti olsa da, CHP’de benim adaylığım noktasında bir beklenti yoktu. Her zaman partiler kamuoyunun sesine kulak vermiyorlar. Demek ki bu anlam çıkıyor buradan. Kamuoyundan öyle bir beklenti varsa ve bu Cumhuriyet Halk Partisinde karşılık bulmuyorsa demek ki bu örtüşmüyor. Neden iyi parti konusuna değinecek olursak, bir kere ben şunu ifade edeyim. Benim eğer ki bir partide siyaset yapacaksam, ilk bakacağım şey Atatürkçülük noktasında ki çizgisidir. İyi Parti’den böyle bir teklif geldiğinde de bunlara baktım. Ülkeye hizmet esastır, partiler teferruattır. Sırf milletvekili olabileyim diye bu partiye geçmiş değilim. Partimizin çok hırslı ve güçlü bir genel başkanı var. Bu nedenle de ülkeme hizmet yolunda bu partiden aday adayıyım. Diye konuştu.

Milletvekilliği gibi önemli bir makama gönüllü olan kişilerin mutlak surette projeleri ile vatandaşın karşısına geçmeleri gerektiğinin önemine değinen Prof. Dr. Tamer Dodurka Tekirdağ’ın öncelikli problemlerinden birisinin tarım olduğunun altını çizerek, özellikle bağcılık konusunda ciddi çalışmalar yapılması gerektiğini ve Trakya’da ki toprak yapısının genel itibariyle buna uygun olduğunu belirtti.

Tarım ve hayvancılık maalesef dip yapmış durumda. Biz bir tarım ülkesiyiz ve tarım bölgesiyiz.  Kırsal kesimde önemli bir nüfusumuz var bu insanların geçim kaynakları tarım ve hayvancılık. Hele ki yeni büyükşehir yasası büyük bir baskı uygulamış durumda. Dolayısıyla bu hususta ciddi çalışmalar yürütülmesi gerekiyor. Özellikle sanayide GSYİH ‘ta ki payı yüzde 42. Tarım düşmüş durumlarda. O yüzden artık bizim sanayi bölgemiz belli. En az zarar verip en verimli kullanılabilecek şekilde sanayiyi canlandırmalı ve kırsal bölgelerde de tarımı canlandırmalıyız. Biz maalesef ki turizm bölgelerimizi değerlendiremiyoruz. Bunda ciddi şekilde devletin el atması lazım. Herşeyi belediyelerden beklemek olmaz. En yakın örnek olarak hemen dibimizde bir Doğanca evini zar zor yaptırabiliyoruz. Bunların halktan emlak vergisinden kesilen paralarıyla yapılması gerekiyor. Valilikler onaylıyor. İstediği kadar onaylayabilir. Belediyelerin bu işi yapabilmesi için bu evlerin onlara tahsis edilmesi lazım. Ya vatandaş kendi yaptıracak, ya belediyeye devredecek ve o şekilde belediyelerde bu işi takip edecek. Turizm noktasında kültürel varlıkların yaşatılması anlamında devlet desteğinin arttırılması gerekiyor. Bizim Edirne’de bir kültür ve tabiat varlıklarını koruma kurumumuz var. Belediyeler buralara projeleri gönderiyorlar. Maalesef aylar sonra dönüş alabiliyorlar. İyi de arada tarih kayboluyor. Tekirdağ’a mutlaka bu kurumun kurulması lazım. Diye konuştu. İyi kelimesinin artık bir marka olduğunu belirten Dodurka; “Gerçekten büyük harflerle yazılması da onu gösteriyor. Mesaj gönderen bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Benim çok sevdiğim bir laf var. “Cennet, iyi insanlar nereye giderse orasıdır. Onun için iyi lafını çok severim. Çok pozitif bir laf. İyiden zarar gelmez. Onun için Türkiye’ye İyi Parti iyi gelecek kimsenin şüphesi olmasın”

Ben son olarak izleyicilerimize şunu söylemek istiyorum. Hangi partiye mensup olurlarsa olsunlar, 24 Haziran’ı çok önemsemelerini istiyorum. Cumhuriyet tarihinin bu en önemli seçiminde mutlaka sandığa gitmelerini ve sandıklara sahip çıkmalarını istiyorum. Diye konuştu. İyi Parti Tekirdağ Milletvekili Aday Adayı Prof. Dr. Tamer Dodurka program sunucuları Faruk Yıs ve Serdar Şahin ile Seçime Doğru programında ortak yayın gerçekleştiren haber sitelerinin yetkilileri gazeteci Levent Silistre, gazeteci Mehmet Yirun, gazeteci Coşkun Bozyel ve gazeteci Tarık Yıs’a seçim sürecinde ki çalışmalarında başarılar diledi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Aday Adayı Kerim Atalay Hız KesmiyorÖnceki Haber

Aday Adayı Kerim Atalay Hız Kesmiyor

Uluslararası Veteran Futbol Turnuvası BaşlıyorSonraki Haber

Uluslararası Veteran Futbol Turnuvası Ba...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar