Özgür Köker 1
Tekirdağ
DOLAR29.0343
EURO31.3338
ALTIN1851.6

Cüneyt Yüksel’den Gençlere Müjdeler

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Cüneyt Yüksel’den Gençlere Müjdeler
Abone ol
Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cüneyt Yüksel Tekirdağ’da yaşayan gençleri unutmadı ve onlar için pek çok proje hazırladı.
Özgür Köker 2

Geleceğimizin teminatı gençlerimiz için hazırlanan projelerin başlıkları ise şöyle;

Üniversite Sınavına Hazırlanan gençlerimiz ;

  • Belediyenin sosyal tesislerinde geçerli olacak 250 TL’lik alışveriş yapacakları bedel kartlarına her ay yükleyeceğiz. Yüklenen alışveriş hakkı bittiğinde sosyal tesislerimizdeki tüm ürünlerden %20 indirimli yararlanacaklardır.
  • Mobil hatlarına her ay 5 GB internet yüklemesi yapacağız.
  • Sınava hazırlanan öğrencilerimizin ihtiyaç duydukları yardımcı kitaplarda %50’e varan indirim oranları tanımlayacağız.
  • Mobil hatlarına her ay 5 GB internet yüklemesi yapacağız.
  • Sınava hazırlanan öğrencilerimizin ihtiyaç duydukları yardımcı kitaplarda %50’e varan indirim oranları tanımlayacağız.
  • Sınava hazırlanan öğrencilerimizin ihtiyaç duydukları yardımcı kitaplarda %50’e varan indirim oranları tanımlayacağız.
  • Kütüphaneler etüt merkezleri gençlik merkezleri, okul vb yerlere gidebilmesi için her ay 30 biniş hakkı ücretsiz verilecektir.
  • Namık Kemal Üniversitesi’ni tercih etmiş Genç Kart sahibi dar gelirli öğrencilerimize,  büyükşehir belediyesinin kreş, engelsiz yaşam merkezleri, gençlik merkezleri vb. işletmelerinde yarı zamanlı çalışma fırsatı sağlayacağız.
  • Namık Kemal Üniversitesi’ni tercih etmiş, Genç Kart sahibi dar gelirli öğrencilerimize,  Büyükşehir Belediyesinin kreş, engelsiz yaşam merkezleri, gençlik merkezleri vb. işletmelerinde yarı zamanlı çalışma fırsatı sağlayacağız.

ÖĞRENCİLERİMİZE NAKİT EĞİTİM DESTEĞİ

Örgün lisans yapmaya hak kazanmış tüm dar gelirli öğrencilerimizin Genç Kartlarına aylık 1500 Tl nakdi eğitim desteği vereceğiz.

Bu yıl ki üniversite sınav giriş ücretlerini ödemiş olanlar da dahil olmak üzere 2024 yılı itibari ile sınava giriş dekontlarını getiren tüm öğrencilerimizin Genç Kartları’na bedelleri öğrenci harçlığı olarak geri yatıracağız.

İl dışında üniversiteyi kazanan Genç Kart sahibi öğrencilerimizin yılda 2 defa üniversitelerine gidiş ücretlerini biz karşılayacağız.

Bilgi Evleri

Orta ve Lise okullarına devam eden öğrencilerimize müfredata uygun akademik eğitimm imkanı sağlayacağız.

  • Üniversite ve Lise sınavlarına hazırlanan tüm gençlerimize hazırlık kursları ile destek olacağız.
  • Bilgi Evlerimizde öğrencilerimizi hayata daha hızlı hazırlayacak, en az 2 yabancı dil eğitimi, bilgisayar programcılığı, yazılım kodlama atölyesi eğitimlerini vereceğiz.

Üniversite Tanıtım ve Tercih Günleri

Süleymanpaşa’da Vatandaşımızın büyük beğenisini toplayan, Ortaokul öğrencilerimize LGS, lise öğrencilerimize ise TYT/AYT sınavlarına hazırlamak için İl Milli Eğitim müdürlüğümüz ile birlikte yılda en az 7 şer defa olmak üzere deneme sınavları yaparak uygulamayı tüm ilimize yayacağız.

Öğrencilerimizin gerek okul gerekse bölüm anlamında doğru seçim yapmaları ve daha sonrasında hayal kırıklığına uğramamaları için tercih etmeyi düşündükleri Üniversiteleri yakından tanıyacağı tanıtım günleri yapacağız.

Gençlik Merkezleri

  • Yalnızca gençlerimize ait olacak merkezlerimiz, her ilçenin nüfus yoğunluğuna ve ihtiyacına göre tasarlanıp yapılacak.
  • Gençlik merkezlerimizde tiyatro, resim, müzik ve ses eğitimi gibi çeşitli kurs ve atölyeler, halk oyunları, dans, boks, güreş, jimnastik yapabilecekleri salonlar bulunacak olup uzman eğitim kadrosuyla hizmet verecek.
  • Yüzme Havuzu, futbol, basketbol, voleybol, hentbol ve tenis gibi birçok spor branşlarının yer aldığı bir merkez olacak.
  • Bu merkezlerimizde, gençlerimizin boş zamanlarını geçirip sosyalleşecekleri kafeler, masa tenisi, bilardo hizmetlerinin yanında kütüphane hizmetleri de ücretsiz verilecek.
  • E-spor merkezi salonlarında gençlerimiz keyifli vakit germelerini sağlayacağız.
  • Gençlik Merkezlerimizde Genç beyinlerin bilim ve teknolojiyi kullanarak ekonomi ve topluma yarar sağlayacak fikirlerini hayata geçirecekleri imkanlar sağlanacak.
  • Ürettikleri projeleri her yıl düzenlenecek olan Bilim Festivali ile Türkiye’den binlerce bilim meraklısına tanıtma imkanı bulacaklardır. Model uçak, tekne ve araba imalatı eğitimleri verilecek olup, yapacağımız yarış pistlerinde müsabakalar düzenlenecek.
  • Özellikle öğrencilerin yoğun olduğu ilçelerimize aynı zamanda tek başına yaşayan ihtiyacı olan vatandaşların da çamaşırlarını yıkayıp kurutabilecekleri çamaşırhaneler yapacağız.

Öğrenci Yurtları

Tekirdağ Büyükşehir belediyesi olarak eğitimde öğrenci desteklerini unutmadığımız gibi barınma ihtiyaçlarını da unutmayacağız.

Yıldan yıla artan öğrenci sayısıyla Üniversite ve Yüksek Okullarımızın yoğun olduğu bölgelerde öğrencilerimiz için konforlu, temiz, güvenli yurtlar yapacağız.

TEK KAMP GENÇLİK  KAMPÜSÜ

Gençlerimizin okulları ile birlikte hafta içi, aileleri veya arkadaşları ile birlikte hafta sonu sömestr ve yaz aylarında ise yurt içi ve yurt dışındaki yaşıtlarıyla buluşacağı, konsantrasyonu, fiziksel dayanıklılığı, koordinasyonu ve disiplinini geliştirecek Gençlik Kampüsü yapacağız!

Gençlik Spor

Kampüsümüzde Klasik ve Modern okçuluk, Dağcılık, Çim kayağı, Kapalı Yüzme Havuzları, Futbol, Tenis Basketbol, Hentbol ve Voleybol gibi klasik saha oyunları yanında go-kart tesisleri ile hizmet vereceğiz.

Gençlik Köyü

Gençlik köyümüzde tarladan ağıla, odun kesmeden soba yakmaya, kümesten yumurta toplamaya, taş fırında ekmek yapmaya vb.  faaliyet alanları ile  gençlerimizin köy yaşamını görecekleri, aynı zamanda bu alanlarda beceri ve kişisel eğitimler ile arkadaşlık dostluk ruhunu geliştirecek takım oyunlarını oynayabilecekleri tesis yapacağız.

Macera Sporları Merkezi

Eğlencenin tadını çıkaracağınız zorluk seviyelerine göre keyifli zaman geçireceğiniz Macera Sporları Merkezimizin içerisinde zorluk seviyesine göre zipline, ip parkuru, serbest atlayış üniteleri, tırmanma duvarı, paintball, vb. yer alacaktır. Macera parkında tek veya takım oyunlarıyla zamanın nasıl geçtiğini anlamayacaksınız.

Su Sporları ve Dalış Okulu

Deneyimli kadrosuyla 12 ay boyunca teorik ve uygulamalı eğitimler verilecek olan okulumuzda yurt içi ve yurt dışı dalış, yelken, yüzme, dragon bot turnuvaları düzenlenecek olup mavi suların tadını çıkaracaksınız.

Doğa Kampı

Gençlerimizin belirli dönemlerde konaklamalarına imkân tanıyacağımız Gençlik kampımızda doğayla birebir etkileşimde bulunmalarını sağlayacak, açık havada zaman geçirme alışkanlığı kazandıracak, doğada yaşamı tanımakla birlikte çeşitli spor müsabakalarına da ev sahipliği yapacağız.

Binicilik Okulu

Gençlere binicilik becerilerini öğretmek ve geliştirmek, atlarla etkileşimde bulunmayı öğretmek ve biniciliği bir spor veya hobi olarak gençlere sunacağız.

Festival ve Fuarlar

Kitap Fuarları

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak Trakya bölgesinin en büyük kitap fuarlarını düzenleyecek olup kitap severlerimizin Türkiye’nin en ünlü tarihçileri, akademisyenleri, yazarları ile tanıştıracak, düzenlenecek imza günleri, panel ve söyleşilerine katılıp idolleriyle buluşma imkânı sağlayacağız.

Gençlik Festivali

Her yıl farklı bir İlçemizde, 3 gün sürecek Gençlik Festivalleri düzenleyeceğiz. Festivallerimiz konserler, dj performansları, müzik ve spor yarışmaları ile gün boyu dolu dolu keyifle devam edecektir.

Yarışalım Eğlenelim

Okullar Arası Ödüllü Tiyatro Yarışmaları

Sanatın ve tiyatronun evrensel dilini kullanarak gençlerin yetenek ve tutkularını harekete geçirebilen, sanatla bütünleşik, ekip ruhu ile kendini özgürce ifade edebilen, üretmenin coşkusunu yaşatan okullar arası ödüllü tiyatro yarışmaları düzenleyeceğiz.

Okullar Arası Ödüllü Müzik Yarışmaları

Müzik, kültürleri bir araya getiren evrensel bir dil olarak bilinir. Bu dilin gücünü kullanmak ve genç yetenekleri keşfederek bir platform sunma aracı olan okullar arası müzik yarışmalarını her yıl düzenleyeceğiz.

İlin Başarılı Öğrencilerine Yurt Dışı Eğitim Gezileri

İlimizde üniversite sınavına hazırlanan ve yapacağımız deneme sınavlarımızda ilk 59’a giren gençlerimizi 1 haftalık yurt dışı eğitim turu programları ile ödüllendireceğiz. Üniversiteye hazırlanan lise son öğrencilerimiz arasında noter huzurunda yapılacak kurayla 59 öğrencimize 1 haftalık yurtdışı eğitim turu düzenleyeceğiz.

E-Spor

  • Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Trakya’da E-spor’un gelişimine de öncülük edecektir. Dünyada son 10 yıldır yayınlarını milyonların izlediği, organizasyonlarına on binlerin katıldığı, espora olan global ilgiye sessiz kalmayacağız.
  • Gerek Okullar arası turnuvalar, gerekse festivaller düzenleyip geniş katılımlı organizasyonlar yapacağız.
  • Aynı zamanda İlçelerimizde yapılacak olan Espor merkezlerimizin ana amaçlarından biri de oyun bilgisayarları ve ekipmanların kullanımında da fırsat eşitliği sağlamış olacağız.

Meslek Akademisi

Örgün öğretimini tamamlayamayan veya iş hayatında yer almak isteyen tüm kadın ve erkek vatandaşlarımızın meslek sahibi olmalarını olanak sağlayacağız.

Bilindiği gibi neredeyse tüm alanlarda yetişmiş veya yetiştirilmek istenen ara elaman diye tabir ettiğimiz iş gücüne ihtiyaç duyulmakta. Bu nedenle ihtiyaç olan tüm branşlarda iş garantili kurslar açacağız.

Modern Kütüphane

İlçelerimizdeki mahallelerin ihtiyacına göre yapacağımız Kütüphaneler, okuma ve araştırmayı amaç edinmiş olan her yaş grubuna hitap edecek şekilde hizmet verecektir. Ayrıca kütüphanelerimiz Kültür, sanat, edebiyat, spor, tarih, felsefe, toplum, çocuk dergileri gibi süreli yayınları okuya bilme imkanı bulacaktır.

Dijital Kütüphane

Yapacağımız altyapı ve teknolojik yatırımları ile Tekirdağ Dijital Kütüphane mobil uygulaması on binlerce kitabın elektronik ortamda okunmasını sağlayacaktır. Görsel olmayan içeriklerle zenginleştirilmiş, erişilebilir ve özgün bir okuma deneyimi sunan sesli kütüphaneler kuracağız.

Kitap Kafe

Ekonomik fiyatları, konforlu ortamı, ücretsiz sınırsız interneti ve aile ortamı ile gençlerin kişisel gelişimlerine, sosyalleşmelerine, kitaba kolay ulaşmalarına imkan sağlayan Kitap Kafeler her ilçeye yapılacak olup vatandaşlarımızın hizmetine sunulacaktır.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Böyle Olur Süleymanpaşa’nın SahurlarıÖnceki Haber

Böyle Olur Süleymanpaşa’nın Sahurları

Ahmet Sarıkurt Seçim Çalışmalarına Devam EdiyorSonraki Haber

Ahmet Sarıkurt Seçim Çalışmalarına Devam...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar