Özgür Köker 1
Tekirdağ
DOLAR29.0343
EURO31.3338
ALTIN1851.6

Çorlu’da Tepki Çeken Uygulama

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Çorlu’da Tepki Çeken Uygulama
Abone ol
Çorlu’da Orion Alışveriş Merkezi’nin otoparkına stantlar kurularak ilçe dışından gelen kişilere tezgah açtırılması tepkileri de beraberinde getirdi.
Özgür Köker 2

Zor durumda olan Çorlu esnafını daha da mağdur eden uygulamada alışveriş merkezinin otoparkını kullandırmasının yanı sıra Çorlu Belediyesi’nin üstelik Çorlu Esnaf Odası ile Çorlu Pazarcılar Odası’nın olurlarıyla izin vermiş olması da dikkat çekti. 10 gün boyunca açık kalacak çadır pazara, başta bölge esnafı ve vatandaşlar tepkilerini dile getirdi.

Çorlu Esnafı Dükkan Kapatıyor, AVM Şehir Dışından Esnaf Getiriyor

Kurulan çadırda satışa sunulan ürünlerin tamamının Çorlu’daki restoranlarda, lokantalarda, marketlerde, büfelerde, şarküterilerde bulunan ürünler olduğunu kaydeden vatandaşlar, “Çorlu’da haftanın 4 günü semt pazarı kuruluyor. Yüzlerce esnaf var ve her gün bir biri ardında kepenk indiriyorlar. Yerel esnafı desteklemesi koruyup kollaması gerekenler ise, esnafın belini daha da bükecek çalışmalara imza atıyor” dediler.

Bu Ürünlerin Hepsi Çorlu’da Var

Çorlu’da hangi aktara giderseniz gidin dilediğiniz baharatı bulabilirsiniz, hangi şarküteriye giderseniz gidin zeytini, peyniri bulabilirsiniz. Hangi markete giderseniz gidin, balı, tereyağını bulursunuz. Hangi semt pazarına giderseniz gidin bakliyat çeşitlerini bulabilirsiniz. Burada satışa sunulan ürünler Çorlu’daki dükkanlarda, semt pazarlarında satılandan farklı değil. Tek farkı birilerine rant sağlama amacıyla yapılmış olması olarak dikkat çekiyor.

Çorlu’daki Odalar ve Belediye Esnafını Koruması Gerekirken Yapılmasına İzin Verdi

Tepkilerin dile getiren esnaflar; “Orion Alışveriş Merkezi bu işe kar amacıyla bakmış, otopark alalını kiraya vermiş ve gelir elde etmek istemiş. Çorlu’da esnaflar zor durumdayken AVM’nin 10 günlük böyle bir organizasyona sahip çıkması ve Çorlu Belediyesi’nin ilçede yüzlerce esnaf aynı işi yapıyorken izin vermesi kabul edilebilir bir şey değil. Çorlu esnafının hakkını korumakla yükümlü Çorlu Esnaf Odası’nın Çorlu’da ki pazarlarda tezgah açan esnafı koruması gereken Çorlu Pazarcılar Odası’nın onay vermesi asla kabul edilebilecek bir şey değil” diyerek tepkilerini dile getirdiler.

Benzer Yöresel Lezzetler Çadırı Tekirdağ’da Kaldırılmıştı

Geçtiğimiz haftalarda Tekirdağ sahilinde düzenlenen benzer yöresel lezzetler çadırına ilk karşı çıkanların başında ise Tekirdağ Esnaflar ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Sami Kayın tepki göstererek, şehirdeki esnafları korumak adına karşı çıkmıştı. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Süleymanpaşa Belediyesi Zabıta ekipleri tarafından çadıra izin verilmemiş ve çadır kısa sürede kaldırılmıştı.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bez torba dağıtımı sürüyorÖnceki Haber

Bez torba dağıtımı sürüyor

Kaymakam Kızıltoprak’a büyük onurSonraki Haber

Kaymakam Kızıltoprak’a büyük onur

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar