Özgür Köker 1
Tekirdağ
DOLAR29.0343
EURO31.3338
ALTIN1851.6

Çorlu'da Nene Hatun Anaokulu'nda 23 Nisan Çok Farklı Kutlandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Abone ol
23 Nisan’da Tekirdağ Çorlu’da Çocuklar bu kez eğlendiren değil eğlenen oldu. Anne ve babalar sahneye çıktı, çocukları ise onları izledi.
Özgür Köker 2

Çorlu’da gerçekleştirilen 23 Nisan kutlamalarında sıra dışı bir uygulama gerçekleştirildi. Velilerin sahneye çıkarak gösteri yaptıkları izleyen çocuklar bu kez eğlendiren değil eğlenen oldu.

Çorlu’da eğitim – öğretim veren okullar arasında yer alan Nene Hatun Anaokulu sıra dışı bir 23 Nisan kutlamasını hayata geçirdi. Her zaman yapılanın aksine bugünkü kutlamalarda çocuklar sahneye çıkmak yerine izleyiciler arasında yer aldılar ve sahneye çıkan anne ve babalarını büyük bir dikkatle izlediler. Zaman zaman anne ve babalarının söylediği çocuk şarkılarına eşlik eden minikler, keyifli anlar yaşadılar.

Düzenlenen etkinlikle ilgili olarak bilgiler veren Çorlu Nene Hatun Anaokulu öğretmeni Güzide Zehir Delibal, “Okulumuzda 170 öğrencimiz var. 170 öğrencimizin 120 velisi bu etkinliğe katıldı. Bu etkinliğimizi 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda çocukların eğlendiren değil eğlenen olmasını amaçladık ”dedi.

Neden bunu amaçladıklarını da aktaran Delibal, “Çünkü çocuklar gösteri hazırladığında ikinci dönem eğitim – öğretim olarak ve oyun hakkı olarak çocukların elinden çalınıyor ve çocuklar sahne korkusu ile yüzleşiyorlar. Sahnede iyi olanlar öne kötü olanlar arkaya kalıyorlar ve çocuklar iyi dans etmek zorunda olmadığı, birçok alanda yeterli olduğu halde sırf iyi dans edemediği için arka plana itiliyor. Bunun da bundan sonraki gelişme döneminde çok büyük zararlara neden olduğunu bilimsel araştırmalar ortaya koyuyor. Çocuk bayramında çocukların eğlendiren değil eğlenen olması için 120 veli ile beraber danslı şarkılı çocuk gösterileri hazırladık. Bugün çocuklarımız eğlenecek, velilerimiz sahnede olacak. Böyle bir projeye imza attık” diye konuştu.

Sıra dışı 23 Nisan kutlama programının planlayıcısı da olan öğretmen Güzide Zehir Delibal, “Gösterilerde çocuk şarkıları, Barış Manço şarkıları ve eski 45’liklerde yer alan şarkılar var. Veliler şarkı söyleyip dans edecekler. Ayrıca babaların Atatürk Marşı ve Atatürk Oratoryosu gösterisi var” dedi.

Nene Hatun Anaokulu’nda 23 Nisan etkinlikleri saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Sahnedeki gösterilerde anne ve babalarını gören minikler, gözlerini kırpamadan dans gösterilerini büyük bir hayranlıkla izlediler. Miniklerin en çok sevdiği çocuk şarkılarının da sahnede seslendiren anneler, hem kendileri eğlendi, hem de çocuklarını eğlendirdi.

Velilerin gruplar halinde sahneye çıkarak çeşitli şarkılar seslendirerek dans gösterisi sundukları program okulun öğrencileri tarafından keyifle izlendi. Sahnede anne ve babalarını izleyen öğrenciler velilerini alkışlamayı da ihmal etmedi.

Gösteriye katılan annelerden Sebile Kılıç; “Çok güzel bir duygu, gerçekten heyecan verici. Her şey çocuklarımız için. Onlar için hazırlandık, çok mutluyuz. Çok heyecanlandık. Çok farklı bir 23 Nisan oldu. Çocuklarda çok eğlendi, değişik oldu. Hep biz çocukları izliyorduk, onlarda çok rahat bir şekilde eğlendiler” dedi.

Gösteriye katılan babalardan Caner Uygutalp; “Çocuklarımız protokolde otururken bizler anne babalar olarak sahne aldık ve bu güzel programı organize ettik” diye konuştu.

Gösteriye katılan annelerden Gülden Tunca Aksan; “Çocuklarımıza çok değişik bir şey oldu. Bizde çok gururlandık, çocuklarımız çok mutlu, bizi sahnede görünce. Çocuklarımızın önünde bunu yapmak çok gurur vericiydi. Büyüyünce onlara çok güzel bir anı kalacak. Çocuklar gibi heyecanlıyız şuan” şeklinde konuştu.

Farklı bir 23 Nisan gösterisine imza atan Nene Hatun Anaokulu’nda final gösterisini ise sahneye çıkan babalar yaptı.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Başkan Özgen Erkiş'den 23 Nisan KutlamasıÖnceki Haber

Başkan Özgen Erkiş'den 23 Nisan Kutlamas...

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Çorlu’da törenle kutlandıSonraki Haber

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayra...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar