Özgür Köker 1
Tekirdağ
DOLAR29.0343
EURO31.3338
ALTIN1851.6

Çorlu TSO Başkanı Volkan, Bakan Pekcan ve TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu ile Bir Araya Geldi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Çorlu TSO Başkanı Volkan, Bakan Pekcan ve TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu ile Bir Araya Geldi
Abone ol
TOBB ve Milletlerarası Ticaret Odası (ICC) ev sahipliğinde düzenlenen toplantıya Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, TOBB ve ICC Türkiye Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu ve ICC Genel Sekreteri John Denton ile Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Volkan katıldı.
Özgür Köker 2

TOBB ve Milletlerarası Ticaret Odası (ICC) ev sahipliğinde Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, TOBB ve ICC Türkiye Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu ve ICC Genel Sekreteri John Denton katılımı ile “Ticaret Savaşları, Brexit ve Çok Taraflı Ticaret Sisteminin Geleceği’’ gerçekleştirilen toplantıya Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İzzet Volkan’da katıldı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı ve Milletlerarası Ticaret Odası (ICC) Türkiye Milli Komitesi Yönetim Kurulu Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, "Ticaret savaşlarının kazananı olamaz. Kaybedeni de hepimiz oluruz. Bu nedenle özel sektör, korumacılığa ve ticaret engellerine karşı sesini yükseltmeli ve ikna çabalarını güçlendirmeli." dedi.

Hisarcıklıoğlu, ICC Türkiye Milli Komitesi tarafından organize edilen "Ticaret Savaşları, Brexit ve Çok Taraflı Ticaret Sisteminin Geleceği" başlıklı toplantıda yaptığı konuşmada, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan'ın Türkiye'nin ticaretinin gelişmesi, bu zorlu süreçte Türkiye'nin zarar görmemesi için çok yoğun bir ticari diplomasi süreci yürüttüğünü söyledi.

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, "Hükümet olarak 2019 yılını dengelenme yılı olarak görüyoruz. Önümüzdeki dönemde de net ihracatımızın büyümeye katkısının devam edeceğini öngörüyoruz. Hedefimiz, bir an önce Türkiye'yi yüksek gelirli, müreffeh, kalkınmış ülkeler statüsüne taşımak. Bu konuda kararlıyız, adımlarımızı da bu doğrultuda atıyoruz. Hükümet olarak 2019 yılını dengelenme yılı olarak görüyoruz. Küresel ve bölgesel bazdaki konjonktürel faktörler, bizim ana hedefimizi değiştirmeyecek. Potansiyelimiz olan sürdürülebilir büyümeyi sağlamakta kararlıyız. İlk 9 ay itibarıyla ihracatın ithalatı karşılama oranı yüzde 71'lerden yüzde 86'lara ulaşmış durumda. Önümüzdeki dönemde de net ihracatımızın büyümeye katkısının devam edeceğini öngörüyoruz” dedi.

ICC Genel Sekreteri John Denton da toplantıda, Brexit ve ticaret savaşlarına ilişkin görüşlerini belirtti.

Çorlu TSO Başkanı İzzet Volkan; “Geleceğimiz Kendi Ellerimizde”

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İzzet Volkan; “TOBB ve Milletlerarası Ticaret Odası tarafından düzenlenen toplantıya katıldık. Geleceğimizin kendi ellerimizde, bunun içinde var gücümüzle çalışmamız gerekiyor. ICC, bugün 100'den fazla ülkede, 45 milyondan fazla şirketi ve 1 milyardan fazla çalışanı temsil etmektedir. Bizde bu kapsamda çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

Eximbank Genel Müdürü Gültekin’e Ziyaret

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Volkan gerçekleştirilen toplantının ardından Eximbank Genel Müdürü Enis Gültekin’i makamında ziyaret etti. Başkan izzet Volkan; “Gerçekleştirdiğimiz ziyaret kapsamında Eximbank Genel Müdürü Enis Gültekin ile bölge ihracatçımızı desteklemek adına işbirliği fırsatlarını değerlendirdik” dedi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ne yaptığını öğrenince çok şaşıracaksınızÖnceki Haber

Ne yaptığını öğrenince çok şaşıracaksını...

Esen’in katiline müebbet hapisSonraki Haber

Esen’in katiline müebbet hapis

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar