Özgür Köker 1
Tekirdağ
DOLAR29.0343
EURO31.3338
ALTIN1851.6

Çorlu İçin Çal, Söyle, Oyna İlk Günde Rekor Kırdı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Abone ol
Çorlu Belediyesi tarafından tasarlanan ve onlarca gönüllünün bir araya gelerek büyük emek harcadığı ‘Çorlu İçin Çal, Söyle, Oyna’ projesi ilk günden 50 bin izlenme oranıyla rekor kırdı.
Özgür Köker 2

Çorlu’muzun birlik ve beraberliğini simgeleyen en güzel örneklerden biri olacak olan ‘Çorlu İçin Çal’ projesi, yaklaşık iki ay gibi kısa zamanda tamamlanarak halkımızın beğenisine sunuldu.

Çorlulu Hikmet Tuncer’in Eseri

4 Ocak’ta yapılan görüşme sonrasında gerekli adımlar atılarak çalışma ekibi oluşturuldu ve seslendirilecek türkü kararlaştırıldı. 20 Ocak’ta çalışmalara başlanarak, yapılan araştırmalar sonucunda Çorlulu Hikmet Tuncer’e ait olduğu öğrenilen ‘Bahçalarda Börülce’ eserinin seslendirilmesine karar verildi.

Zor ve Eğlenceli Anlar

34 kişiden oluşan Çorlu Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu’nun muhteşem gösterisiyle renklenen video klipte; 32 solist, 30 enstrümanist ve 24 kişiden oluşan koronun katılımıyla ‘Bahçalarda Börülce’ türküsü seslendirildi. Türküyü seslendiren, enstümanları çalan ve teknik ekip de dahil olmak üzere projeye yalnızca Çorlulu hemşehrilerimiz katıldı.

Toplam 38 farklı mekanda çekilen ve 14 gün boyunca süren dış çekimler süresince Çorlu’nun mahallelerinde, tarihi yerlerinde ve kentin simgesi denilebilecek noktalarda yapılan kamera çekimleri ile ‘Bahçalarda Börülce’ eseri, Çorlu’nun en özel yerlerinde seslendirildi.

Çorlu İçin Atan Kalpler

Çorlu için atan kalplerin buluşmasıyla ortaya çıkan ‘Çorlu İçin Çal, Söyle, Oyna’video müzik klibinde finale gelindiğinde ise muhteşem bir performansa tanık olundu. Proje süresince müzikleri çalan, şarkıları söyleyen, keyifle dans eden herkes Çorlu Belediye binasının önünde buluşarak projeyi adeta taçlandırdılar. Bir araya gelen ekibe, belediye personeli ve vatandaşlarımızın da katılımıyla görkemli bir final sahnesi kaydedildi. Çorlu’yu seven, bu kente gönül veren kişiler Çorlu için çaldı, söyledi, oynadı ve alkışladı.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Başkan Kadir Albayrak Ergene’yi Ziyaret EttiÖnceki Haber

Başkan Kadir Albayrak Ergene’yi Ziyaret...

Ahmet Sarıkurt: Müzeler ve Kültür Yatırımlarımız İle Cazibe Kenti OlacağızSonraki Haber

Ahmet Sarıkurt: Müzeler ve Kültür Yatırı...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar