Özgür Köker 1
Tekirdağ
DOLAR29.0343
EURO31.3338
ALTIN1851.6

Çorlu Belediyesi 1 Köpek ve 2 Kediyi Yaşama Bağladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Çorlu Belediyesi 1 Köpek ve 2 Kediyi Yaşama Bağladı
Abone ol
Yılda yaklaşık 3 bine yakın sahipsiz sokak hayvanına veterinerlik hizmeti veren Çorlu Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevi'nde Badem, Miço ve Bacaksız adı verilen 3 ampüte hayvan yapılan ampütasyonların ardından, travma geçiren Sarı ise tedavi sonucu yaşama tutundu.
Özgür Köker 2

Çorlu'da yıl boyunca birçok sokak hayvanına ev sahipliği yapan ve sağlık hizmeti veren Çorlu Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevi, gerçekleştirdiği operasyonlarla sokak hayvanların sağlığına katkı sunuyor. Özellikle çeşitli olayların ardından yaşam mücadelesi veren dostlarımıza hayata tutunmaları için her türlü desteği sunan Çorlu Belediyesi Geçici Hayvan Barınağı'nda yapılan 3 ampütasyon sonunda 1 köpek ve 2 kedi yaşama yeniden tutundu.

Çorlu Belediyesi Geçici Hayvan Barınağı Sorumlusu Veteriner Hekim Ahmet Çavdar, yılda yaklaşık 3 bin dolayında sokak hayvanına veterinerlik hizmeti verdiklerini belirterek, Geçici Hayvan Bakımevi'nde gerçekleştirilen mecburi ampütasyonlar sonucu bakımlarına devam edilen ampüte hayvanlar konusunda açıklamada bulundu.

Badem’e 1 Yıl Önce Araba Çarptı

Çavdar açıklamasında; Çorlu Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevi'nde ampütasyon yapılan Badem, Miço ve Bacaksız adı verilen 3 sokak hayvanı hakkında bilgiler aktarırken şu ifadelere yer verdi; "Badem yaklaşık 1 yıl önce bir arabanın çarpması sonucu bir bacağı parçalanmış ve vücudunun büyük bir kısmı uyuz olmuş bir vaziyette bulundu. Geçici Hayvan Bakımevi'ne geldiğinde kazanın üstünden günler geçmiş ve bacağındaki enfeksiyon onu öldürebilecek seviyelere çoktan ulaşmıştı. Yaşaması için bacağın bertarafı şarttı ve bakımevimizde 2 ay süren bir tedavi ile hayata döndü. Dişi olduğu ve hamilelik sürecini çok zor geçireceği için kısırlaştırma ameliyatı da yapılan Badem, yaklaşık 6 aydır birinin onu sahiplenmesini bekliyor.

İtfaiye Kurtardı Bakımevine Teslim Etti

Bacaksız adını verdiğimiz altı aylık, boz-beyaz renkte, çok sevimli bir kedimiz var. Bacaksız,  bir arabanın motoruna sıkışması sebebiyle bacağının büyük bölümünü kaybetmiş, vücudunda çok sayıda yara ve yaraya bağlı olarak çok miktarda kan kaybı oluşmuştu. İtfaiye tarafından kurtarılıp bakımevimize teslim edildi. 3 ay süren tedavi ile bacağını kaybetmiş olsa da hayatı kurtarılan Bacaksız bakımevimizde sahibini bekliyor.

Miço’yu Sahiplendiler

Miço adı verilen; sarı renkte 1 yaşındaki erkek kedi arka bacağındaki topallık sebebiyle sokakta bulunarak bakımevimize teslim edildi. Nedeni bilinemeyen fakat muhtemelen bir travma sonucu bacağını yere sürttüğünden dolayı ayağındaki yara oldukça derindi. Bu şekilde gezerken yiyecek bulmakta zorlanan Miço oldukça zayıflamış haldeydi. 2 ay boyunca felcin giderilmesi için uygulanan tedavi sonuç vermeyince ampütasyon ameliyatı ile bir arka bacağı alındı. Bakımevimize hayvanları koruma haftasında ziyarete gelen bir vatandaşımız tarafından sahiplenen Miço, tüm aşıları yapılmış olarak karnesi ile birlikte ücretsiz olarak sahibine teslim edilecek.

Sarı’nın Tedavisi Yapıldı

Sarı adını verdiğimiz 3 ya da 4 aylık kedimiz ise nedeni belirlenemeyen bir sebepten dolayı kafasına aldığı bir darbe sonucu olduğu yerde döner vaziyette bakımevimizde bakıma alındı. İlk günlerde günde 6-7 kez istifra etmekte ve beslenememekteydi. Bakımevimizde 1 ay süren tedavi sonucu artık kendi kendine beslenebilmekte ve olduğu yerde dönmemektedir. Sarı, bakımevimizde sahiplenilmeyi bekliyor."

Veteriner Hekim Ahmet Çavdar, Çorlu Belediyesi Geçici Hayvan Barınağı olarak sokak hayvanlarına yönelik her türlü desteği verdiklerini de sözlerine ekledi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İklim Değişikliği Konusu Masaya YatırıldıÖnceki Haber

İklim Değişikliği Konusu Masaya Yatırıld...

Malkara'ya Türkiye'nin 2. Büyük Et KombinasıSonraki Haber

Malkara'ya Türkiye'nin 2. Büyük Et Kombi...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar