Özgür Köker 1
Tekirdağ
DOLAR29.0343
EURO31.3338
ALTIN1851.6

CHP’de Genç, Dinamik ve Değişimci Müjdat Uysalcan Adaylığını Açıkladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
CHP’de Genç, Dinamik ve Değişimci Müjdat Uysalcan Adaylığını Açıkladı
Abone ol
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çorlu İlçe başkanlığına geçtiğimiz günlerde dosyasını teslim eden Müjdat Uysalcan, hınca hınç dolan salonda büyük coşkuyla adaylığını açıkladı. Uysalcan’ın açıkladığı projeler salonda heyecan yarattı.
Özgür Köker 2

Geçtiğimiz aylarda CHP Çorlu İlçe Başkanlığı için adaylık yarışına katılan Müjdat Uysalcan, daha o zamandan CHP’deki değişimin öncülüğü yapan açıklamasıyla dikkatleri üzerine çekmişti.

Değişimin Çorlu’daki Öncüsü

Memduh Şevket Esendal sahnesinde Çorlu Belediye Başkan Adaylığını coşkulu kalabalık eşliğinde açıklayan Müjdat Uysalcan; “Cumhuriyet Halk Partisinden tıpkı 5 yıl önce yaşadığım heyecanın da üzerinde bir heyecanla ve aynı hedef doğrultusunda sizlerin karşısındayım. 5 yıldır hep siyasetin içerisinde oldum ve hiç kopmadım, verilen görevleri en iyi şekilde yerine getirdim. 4 yıl ilçe yönetim kurulu üyeliği yaptım, en son genel seçimlerde de seçim koordinasyon başkanlığı görevinde bulundum, hiçbir milletvekili adayımızı ayırmadan sokak sokak çalıştım, emek verdim. Dürüst, ilkeli ve seviyeli siyaset anlayışı ile her zaman doğruları savunan ve bunları da söylemekten kaçınmayan, partimiz içerisinde gerçekleşen değişimin Çorludaki öncüsü olarak karşınızdayım” dedi.

“Her şeyimi Çorlu’ya Borçluyum”

“Şimdi eskisinden daha tecrübeli bir o kadar da genç ve dinamik birisi olarak buradayım” diyen Müjdat Uysalcan; “Doğduğum, büyüdüğüm, suyunu içtiğim, havasını soluduğum, sokaklarında oynadığım, gezdiğim, burada yaşayan ve ülkemizin her köşesinden gelmiş herkes gibi burada karnımın doyduğu şehir olan güzel Çorluma hizmet etmek için, katkı sunmak için buradayım. Çünkü her şeyimi buraya borçluyum, ve borcumu ödemek için buradayım. Çorlumuza sevdalıyım. Ben bu şehre, bu memlekete tuğla üzerine tuğla koyandan, bir çivi çakandan Allah razı olsun diyenlerdenim” diye konuştu.

“Yeni Çorlu Vizyonu”

Yaptığı konuşmada pek çok mesaj veren Müjdat Uysalcan; “Kimseyi ötekileştirmeden, hiç kimseyi ayrıştırmadan, Katılımcı, ortak akıl ve birlikte yönetim esaslarıyla hep birlikte yapacağımız çok güzel şeyler var. Çünkü Çorlu bizim evimiz, ve bizler de bu evde yaşayan koskocaman bir aileyiz. Şimdi gelin evimizi daha güzel bir hale getirelim. Gelin hep birlikte bugüne kadar yapılan güzel şeylerin üzerine birkaç tuğla da biz koyalım. Yapılanların üzerine yeni fikirler, yeni düşünceler ile yenilerini ekleyelim, çünkü bu bir hizmet ve bayrak yarışı. “Yeni Çorlu Vizyonu” ışığında Çorlumuzu gerçek bir Avrupa şehri haline getirelim. Yeni Çorlu Vizyonu bugünü, yarını ve yarından da ötesini kapsayan, yapılabilir, geçekleştirilebilir, kaynak fayda ekseni üzerine oturtulmuş, yerinden yönetim esasıyla hazırlanan, ülkemizin ekonomik şartlarını da göz önünde bulunduran projeleri içermekte. Ama en önemlisi dünyada gördüklerimi Çorlumuza kazandırma projelerini içermekte. Çocuklarımıza, gençlerimize, kadınlarımıza, yaşlılarımıza, engellilerimize, esnafımıza, işçimize, çiftçimize, sokak hayvanlarımıza kısacası tüm halkımıza ve şehrimize yönelik projeler ve uygulamaları barındıran bir vizyon. Tabi ki bunları tek başımıza değil, muhtarlarımızla, odalarımızla, sivil toplum kuruluşlarımızla, derneklerimizle kısacası, şehrimizin tüm paydaşlarıyla ve birlikte yönetim anlayışıyla gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

Açıkladığı Projeler Büyük Alkış Aldı

Konuşmasında açıkladığı projeleriyle heyecan yaratan Müjdat Uysalcan; “Bir spor köyü, düşünün içerisinde spor sahaları, parkları, yeşil alanları, sosyal tesisleri, lojmanları olan bir spor köyü benim hayalim, ve böyle bir kompleksten yeni spor yapılanması ile yetişecek nice milli sporcular. Sporcu fabrikası olacak, Çorlumuzu sporda marka şehir haline getirecek ve diğer şehirlerden gelerek bu işi nasıl başardınız diye soracakları bir proje. Bu benim hayalim ve en önemli projem, özellikle dar gelirli ailelerimizin çocukları için en büyük isteğim. Çorlu bir tarım şehri, tarım hiçbir zaman önemini yitirmeyen aksine her geçen gün daha da önem kazanan bir sektör, biz tarımda üretimi destekleyen ve üretileni de en uygun şekilde halkımızla buluşturan projeler gerçekleştireceğiz. Çorlu bir sanayi şehri, emekçi şehri, burada biz sosyal belediyeciliğin tüm gerekliliklerini yerine getirip halkımızın refahını ve rahatını arttıracak var olan sosyal projelerin üzerine yenilerini ekleyeceğiz” şeklinde konuştu.

Her sektöre, her bölgeye farklı bir proje açıklayan Müjdat Uysalcan; “Esnaf dostu bir belediye anlayışıyla, günün zor ekonomik şartları altında esnafımızın yaşadığı sıkıntıları azaltacak ve esnafımızın daha çok kazanabilmesi için yurt içinden ve yurt dışından özellikle de yakın balkan coğrafyasından turistleri Çorlumuza getirerek uluslararası bir alışveriş şehri haline getireceğiz. Şehir ekonomisi yaratacağız. Sağlık turizmini destekleyerek, hem sağlık hem de turizm alanında Trakya’nın marka şehri olacağız. Tüm bunları tek başımıza değil, ilgili odalarımızla birlikte başaracağız. Çorlu bir tarım şehri, tarım hiçbir zaman önemini yitirmeyen aksine her geçen gün daha da önem kazanan bir sektör, biz tarımda üretimi destekleyen ve üretileni de en uygun şekilde halkımızla buluşturan projeler gerçekleştireceğiz. Çorlu bir sanayi şehri, emekçi şehri, burada biz sosyal belediyeciliğin tüm gerekliliklerini yerine getirip halkımızın refahını ve rahatını arttıracak var olan sosyal projelerin üzerine yenilerini ekleyeceğiz” dedi.

Çorlu, Trakya’nın Sanat ve Kültür Başkenti Olacak”

Uysalcan; “Bu salon bir sahne, sanatın sahne edildiği bir yer, nice oyunlara, konserlere , gösterilere ev sahipliği yapmış bir tarihi bir yer, Sanata Evet diyen bir belediye anlayışıyla sanatın ve sanatçının her zaman yanında olacak, Çorlumuzu Trakya’nın sanat ve kültür başkenti yaparak, sanatta ve kültürde uluslararası bir benlik kazandıracağız. Bölgemizde çok ciddi çevre sorunlarıyla karşı karşıyayız, mevzuatlar dahilinde tüm yetkilerimizi kullanarak, bu sorunları çözmek için öncü kurum olacağız. Küresel iklim değişikliği ve çevre sorunlarını en aza indirgemek için yenilenebilir ve yeşil enerji projeleri artık çok büyük önem kazandı, sonuna kadar bunların peşinden koşacağız. Evsel ve geri dönüşümlü atık projelerimiz ile halkımızı teşvik edecek uygulamaları kazan kazan düşüncesiyle hayata geçireceğiz. Kent kütüphanesi ve mahalle kütüphaneleri kurup, halkımızın ve öğrencilerimizin hizmetine sunacağımız önemli bir eğitim projesini gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

“Çorlumuza Avrupa Kenti Vizyonu Yakışır”

Etüd Proje Müdürlüğü kurup, özellikle yurtdışından ve Avrupa Birliğinden hibe-fon desteklerini almak için uygun projeleri üretip, kaynak yaratmak en önemli görevlerimizden biri olacaktır. Yine, aynı çerçevede Ar-Ge Müdürlüğü kurup, teknolojik belediye hizmetleri sunmak ve belediyecilik uygulamalarını geliştirerek, belediyecilikte öncü belediye haline gelmek  hedefimizdir. Son olarak Çorlumuzu Avrupa kenti vizyonumuza yakışır bir şekilde büyükşehir belediyemizle birlikte raylı sistemle buluşturacağız. Heyecanımız büyük, Trakya’nın ve Türkiye’nin en önemli il olmaya aday şehri olan Çorlumuz için bütün projelerimiz hazır, daha onlarca projemiz var, detayları var ama bunları izin verirseniz aday olduğumda açıklamak isterim” şeklinde konuştu.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Başkan Rasim Yüksel Adaylığını AçıkladıÖnceki Haber

Başkan Rasim Yüksel Adaylığını Açıkladı

Çorlu Asansör Servisi, Akse AsansörSonraki Haber

Çorlu Asansör Servisi, Akse Asansör

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar