Özgür Köker 1
Tekirdağ
DOLAR29.0343
EURO31.3338
ALTIN1851.6

CHP’de aday adaylığı için son gün

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
CHP’de aday adaylığı için son gün
Abone ol
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Merkezi’nin 2019 yılı Mart ayında yapılacak olan Mahalli İdareler Genel Seçimleri ile ilgili olarak belirlediği başvuru takviminde son güne gelindi. Belediye başkanlıkları ve meclis üyelikleri için aday adaylıklarını açıklamak isteyenlerin bugün mesai saati bitimine kadar başvurularını tamamlamaları gerekiyor.
Özgür Köker 2

Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) il ve ilçe belediye başkan aday adaylığı başvuru süresi bugün mesai saati bitiminde sona eriyor. Çorlu Belediye Başkanlığı için şimdiye kadar adaylıklarını açıklayanlar arasında eski ilçe başkanı Yıldıray Arıcı, mevcut belediye başkanı Ahmet Sarıkurt, eski belediye meclis üyesi Fatma Gürel, belediye meclis üyesi Feray Karagöz ile Müjdat Uysalcan yer alıyor.

CHP Genel Merkezi tarafından yerel seçimlerle ilgili olarak yayımlanan genelgede aday adayı olmak isten mevcut ilçe ve il yöneticilerinin 1 -12 Ekim 2018 tarihleri arsında görevlerinden istifa etmeleri istenmiş aday olmayı düşünenlerin de yine 1 Ekim 2018’den başlayarak 19 Ekim 2018’e kadar başvurularını tamamlamaları istenmişti. Genelgede ayrıca milletvekilleri, belediye başkanları, belediye meclis üyeleri, il genel meclisi üyeleri ve muhtarların adaylık için istifa etmelerinin zorunlu olmadığı ifade edilmiş, CHP Tüzüğü'ne göre haklarında ihraç ve kınama (1 yıllık süre) cezası verilmiş olanlar ile yasalara göre adaylıklarında engel olanlar ile il ve ilçe başkanlığı ve yönetim kurulu üyeliği görevinden istifa etmemiş olanların başvuru yapamayacağı belirtilmişti.

Ücretler de açıklanmıştı

CHP’de yerel seçimler için aday adaylarının başvurularına ilişkin ücretler de belirlenmiş, büyükşehir belediye başkan aday adayları için 10 bin, nüfusu 100 bin ve üzeri il ve ilçe belediye başkanlığı için 7 bin 500, nüfusu 50-100 bin olan il, ilçe ve belde belediye başkanlığı için 5 bin, nüfusu 15-50 bin arasında olan il, ilçe ve belde belediye başkanlığı için 3 bin, nüfusu 15 binin altında olan il, ilçe ve beldeler içinse bin 500 lira olacağı kaydedilmişti. Belediye meclis üyeliği için aday adaylığı başvurularının ücretinin ise 250 TL ile 3 bin 500 TL arasında değiştiği kaydedilmişti.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Tutrakan Belediye Meclis Toplantısı Çorlu'da YapıldıÖnceki Haber

Tutrakan Belediye Meclis Toplantısı Çorl...

Kaymakam Sarılı uyuşturucu ile mücadele çalışmalarını bizzat yürütüyorSonraki Haber

Kaymakam Sarılı uyuşturucu ile mücadele...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar