Özgür Köker 1
Tekirdağ
DOLAR29.0343
EURO31.3338
ALTIN1851.6

Botanik Bahane Rant Şahane!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Abone ol
Çorlu Belediyesi ve Orion AVM tarafından düzenlenen ve 10 gün sürecek Botanik festivali, amacının dışına çıktı. Yaşanan rezalete Çorlu esnafı tepki gösterirken esnaf odaları ile Çorlu Belediyesi yönetiminin sessiz kalması tepkilere neden oluyor.
Özgür Köker 2

Geçtiğimiz aylarda Çorlu’da başlayan ve Orion AVM’nin önündeki otopark kiralanarak başka şehirlerden festival düzenliyoruz bahanesiyle esnaf getirme rezaleti devam ediyor. Bu kez de Botanik Festival adı altında aynı alışveriş merkezinin otoparkına pişmaniyeci, dönerci, tereyağı, bal, kuruyemiş, ekmek stantlarının açılması tepkilere neden oldu. Satışa sunulan ürünlerin botanik festivali ile ilgili nasıl ve ne gibi bir alakasının olduğu hala anlaşılamazken Atatürk Meydanı’nda bulunan ve Çorlu Belediyesi’ne ait Park Kafeye de benzer yöresel lezzet adı altında aynı stantların açılması esnafın tepkisine neden oluyor.

Oda Başkanları Ne İş Yapar?

Yaşanan bu rezalete esnaf odalarının başkanlarının da sessiz kalması dikkat çekiyor. Bundan önce açılan stantlarda bilgilerinin olmadığını vurgulayan oda başkanlarının kendi esnafının hakkını koruması gerekirken hiçbir şekilde açıklama yapmaması ve sessizliklerini korumaları dikkatlerden kaçmıyor.

Belediye Yönetimi Neden Sessiz?

“Biz Olunca” sloganıyla seçimi kazanan Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt’un ve belediye yönetiminin Botanik Fest adı altında açılan alakasız stantlara neden göz yumduğu merak uyandırıyor. Pişmaniyecilere, balcılara, ekmekçilere, dönercilere kiralanan AVM otoparkından elde edilen binlerce TL’lik gelire göz yuman ve şehirde bulunan diğer esnafa zarar veren stantlarla ilgili Çorlu Belediyesi’nin herhangi bir girişimde bulunup bulunmayacağı merak ediliyor.

Botanik Festivalinin Amacı Ne?

Çorlu Belediyesi’nin de paydaşı olduğu Botanik Festivalinin amacının dışına çıkması kafalarda soru işareti yarattı. Güzel bir organizasyon olacağı ve Çorlu’ya renk katacağı düşünülen festivalin Çorlu dışından gelen ve iki farklı yerde stant açan ekmekçiye, pişmaniyeciye, dönerciye, kuruyemişçiye, balcıya, tereyağcıya adeta peşkeş çekilmesi tepkilere neden oldu. Alışveriş merkezinin otoparkının kiralanarak ve Çorlu Belediyesi’ne ait Atatürk Meydanı’ndaki çay bahçesine botanik festivaliyle alakası olmayan stantların açılmasına Çorlu Belediyesi ve Oda Başkanlarının sessiz kalması dikkat çekiyor.

Stantlardan Kim Ne Kadar Kazandı?

Botanik festivali kılıfıyla düzenlenen ancak botanik yerine alışveriş merkezi otoparkının dönerciler nedeniyle duman dumana gittiği, kuruyemişin, terayağının, pişmaniyenin, ekmeğin, baharat çeşitlerinin tezgahları süslediği stantlardan kim ne kadar gelir elde etti? Atatürk Meydanı’nda bulunan yeşil alanın da aynı yöresel lezzetler kılıfıyla çadır ve tezgahlar tarafından işgal edildiği etkinlikte Çorlu Belediyesi kira geliri elde etti mi? Yeşil alanı kiraya vermek için alınmış bir Belediye Meclis kararı var mı?

Kan Ağlayan Esnaf Sosyal Medyada İsyan Etti!

Çorlu’da esnaflık yapan ve sosyal medya hesabından Botanik festivali rezaletine isyan eden Onur Öztürk Hacıosmanoğlu; “Şimdi bu rezilliği planlayanlara söylüyorum. Esnafın işleri bozukken siz hangi kafa ile festival adı altında dışardan yabancı esnaflar getirip satış yaptırıyorsunuz. Bunların hiç biri vergi vermiyor. Esnafınıza böylemi destek oluyorsunuz. Böylesi bir rezilliği görmek istemiyoruz” dedi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesinden Hayvancılığa DestekÖnceki Haber

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesinden Hayva...

Ergene Belediye Başkanlığına Abdullah Yaman Vekalet EdiyorSonraki Haber

Ergene Belediye Başkanlığına Abdullah Ya...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar