Cüneyt Yüksel 2
Tekirdağ
DOLAR29.0343
EURO31.3338
ALTIN1851.6
Müge 2
Hakan Sunal 2

Başkan Albayrak Şarköy Bağbozumu ve Üzüm Festivalinde

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Başkan Albayrak Şarköy Bağbozumu ve Üzüm Festivalinde
Ahmet Sarıkurt 2
Abone ol
Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Şarköy ilçesine bağlı Kirazlı Mahallesi’nde Büyükşehir Belediyesi’nin de katkılarıyla düzenlenen Şarköy Bağbozumu ve Üzüm Festivali etkinliklerine katıldı.
Özgür Köker 2
Akın Yılmaz 2

Kirazlı Mahallesi’nde düzenlenen bağbozumu etkinliğine Başkan Kadir Albayrak’ın yanı sıra Şarköy Kaymakamı Yakup Güney, Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, Şarköy Belediye Başkanı Süleyman Altınok, Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Neşat Erdoğan, davetli misafirler ve vatandaşlar katıldı.

Şarköy Bağbozumu ve Üzüm Festivali kapsamında gerçekleştirilen bağbozumu etkinliğinde protokol üyeleri vatandaşlarla birlikte bağlardan üzüm topladı.

“BAĞBOZUMU ETKİNLİĞİMİZİN HEYECANINI YAŞADIK”

Etkinlikte ilk konuşmayı Şarköy Belediye Başkanı Süleyman Altınok yaptı. Festivalin Şarköy için önemine değinen Altınok, “Bu yıl ikincisini düzenlemiş olduğumuz Şarköy Bağbozumu ve Üzüm Festivalinin bağbozumunu Kirazlı Mahallemizde hep birlikte gerçekleştirdik. Etkinliğimiz 3 gün sürecek. Etkinlik kapsamında 3 gün boyunca güzel ve farklı programlarımız olacak. Bugün güzel bir havada siz kıymetli misafirlerimizle birlikte bağbozumu etkinliğimizin heyecanını yaşadık. Bu duygu ve düşüncelerle, hepinize saygılar ve sevgiler sunuyorum” dedi.

“ÜRETİCİMİZE ELİMİZDEN GELEN DESTEĞİ VERECEĞİZ”

Büyükşehir Belediyesi olarak, üretime olan desteklerini sürdüreceklerini ifade eden Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Şarköy’ün 26 köyünü de ayırt etmeden hizmet etmeye devam ediyoruz. Gerçekten 4,5 yıldan fazla oldu bu görevdeyiz. Sayın Süleyman Başkanımızın da ikinci dönemi bu. Süleyman Başkanımızla birlikte Şarköy’de çok güzel hizmetleri hayata geçirdik. Ben, bir kez daha ilçemizin kıymetli vatandaşlarını böylesine çalışkan bir belediye başkanını göreve getirdiği için canı gönülden kutluyorum. Bu bölgeye yapılan her şeyi en ufak detayına kadar bilen biri olarak söylüyorum. Süleyman Başkanımız Şarköy’ü çok seviyor. Ben de ilk olarak 40 sene önce buraya gelmiş, bu bölgenin çiftçisine, üreticine destek olmuş biriyim. O yüzden burası benim için çok özel. Büyükşehir Belediye Başkanı olarak buraya hizmet etmemiz de nasip oldu. Bundan dolayı gurur duyuyorum. Bu bölgede çiftçilerimizin üretim kapasitesini arttırmak için Büyükşehir Belediyesi olarak elimizden gelen desteği vereceğiz. Büyükşehir Belediyesi olarak, üreticimizin yanındayız. Bağbozumu ve üzüm festivalimizin hayırlı uğurlu olmasını diliyor, hepinize sevgiler ve saygılar sunuyorum” şeklinde konuştu.

“BAĞBOZUMU BEREKETLİ BİR DÖNEMDİR”

Türkiye genelinde bağ alanlarının daralmasının önüne geçilmesi gerektiğine vurgu yapan Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, “Bugün özel bir gün. Geldiğimiz noktada bağbozumu şenlikleri toprağın sesini duyduğumuz dönemlerden bir tanesidir. Bağbozumu, üzümlerin olgunlaşma dönemidir. Bereketli bir dönemdir. Bağcılık ülkemizde çok önemli bir kültürdür. Üzümden birçok yan ürün elde edilmektedir. Önemli bir besinimizdir. Dünya genelinde en çok bağ alanı bulunan beşinci ülke konumundayız. Üretimde ise altıncıyız. Ancak maalesef ürettiğimiz üzümün yalnızca yüzde 5’ini ihracat yapabiliyoruz. Maalesef her geçen yıl üretimimiz azalıyor. Ülkemiz bağcılıktaki potansiyeli tam manasıyla kullanamıyor. Üzüm ve bağcılığın geliştirilmesi anlamında hükümetimizin özel politikalar uygulaması gerekiyor. Bugün üzümün kilosu 65 kuruş. Yani bir kilo üzüm sattığınızda, bir bardak çay bile içemiyorsunuz. Bir an evvel kafamızı kumdan çıkarmamız gerekiyor ve üretimi nasıl daha verimli hale getirebiliriz, bunu düşünmemiz gerekiyor. Türkiye genelindeki bağ alanlarının daralmasının önüne geçmek için projeler üretmemiz gerekiyor. Tekirdağ’da da sofralık ve şaraplık olmak üzere iki tür üzümümüz var. Ben, bağcılığın geliştirilmesi ve ihracat kapasitesinin arttırılması için yeni bir örgütlenme modeline geçilmesi gerektiğini Kirazlı Köyü’müzden dile getiriyorum. Bu duygularla, bu güzel festivalde emeği geçen herkesi kutluyor, sevgiler ve saygılar sunuyorum” dedi.

“BAĞCILIĞIN FESTİVALLE TAÇLANDIRILDIĞI BİR GÜNÜ YAŞIYORUZ”

Şarköy Kaymakamı Yakup Güney de etkinlikte emeği geçenleri kutlayarak, “Bugün ilçemizin önemli bir geçim kaynağı olan, hatta bir gelenek haline dönüşen bağcılığın, festivalle taçlandırıldığı bir günü yaşıyoruz. Öncelikle etkinlikte emeği geçen Belediye Başkanımıza ve diğer tüm herkese ilçemiz adına teşekkür ediyorum. Festivalin ilçemize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Bugün benim Şarköy ilçemizdeki son günüm. Yarın itibariyle yeni görev yerime geçeceğim. Bu vesileyle herkese saygılarımı, sevgilerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Kirazlı Mahallesi sakinlerinin misafirlere ikramları ile mahalledeki etkinlik sona erdi. Şarköy Bağbozumu ve Üzüm Festivali 3 gün boyunca çeşitli etkinliklerle devam edecek.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Erdal İnönü Caddesi’ndeki Halk KonuştuÖnceki Haber

Erdal İnönü Caddesi’ndeki Halk Konuştu

Başkan Albayrak Üstyapı Çalışmalarını İncelediSonraki Haber

Başkan Albayrak Üstyapı Çalışmalarını İn...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar