Özgür Köker 1
Tekirdağ
DOLAR29.0343
EURO31.3338
ALTIN1851.6

Bakan Murat Kurum Tekirdağ'da Millet Bahçesi Müjdesini Verdi Çorlu'ya Gelip İnceledi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Abone ol
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Tekirdağ’daki programının ardından Çorlu için müjdesini verdiği Millet bahçesi alanında incelemeler gerçekleştirerek açıklamalarda bulundu.
Özgür Köker 2

Tekirdağ’daki bir dizi ziyaret ve programa katılan ve sabah saatlerinde müjdesini veren Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un son durağı Çorlu’da eski devlet hastanesinin bulunduğu şimdi ise park olacak Millet Bahçesi alanı oldu.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Çorlu Deri Karma Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü’nü ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

Daha sonra müjdesini verdiği Çorlu Millet Bahçesine gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum eski hastanenin bulunduğu alanda incelemelerde bulunarak bilgiler aldı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, eski Çorlu Devlet Hastanesi’nin bulunduğu alanda incelemelerinin ardından açıklamalarda bulunarak; “Tekirdağ ilimizde sabahtan bu yana ziyaretlerde bulunuyoruz. Çorlu Deri organize Sanayi Bölgesi'nde ve Muratlı Organize sanayi Bölgesi'nde incelemelerde bulunduk. Hem Ergene Nehri'nin hemde Çorlu Nehri'nin kurtarılması için başlatılan Türkiye'nin en büyük çevre projesi olan projede, 5 atık su arıtma tesisinden oluşuyor 3'ü tamamlandı ve tamamlanan tesisleri inceledik. Giren su ile çıkan suyun arasındaki farkı da gözlerimizle net bir şekilde gördük. İnşallah 2019 yılı sonu itibariyle, bu projenin tamamının bitmesiyle bölge artık nehirlerin eskisi gibi balıkların olduğu kenarında piknik yapılabilen nehirler haline gelecek. Bununla ilgili biz de Çevre ve Şehircilik bakanlığı olarak bu işin takipçisi olacağız.

Diğer projemizle alakalı da buradayız. Çorlu'da eski devlet hastanesinin olduğu alan, bu alan 30 dönüm bir alan sizin de gördüğünüz gibi şehir merkezinde oldukça önemli bir lokasyonda bu alanı da millet bahçesi yapmak üzere Çorlu'muza kazandıracağız. Burada gençlerimiz ve yaşlılarımız vakit geçirecekler. Her türlü sosyal faaliyeti burada rahatça yapabilecekler. Bunun dışında da yine içinde bir millet kıraathanemiz olacak. Bu kıraathanede gençlerimiz kitap okuyacaklar, internet alabilecekler ve burada vakit geçirebilecekler. Bunun da Çorlu'muza hayırlı olmasını temenni ediyoruz.

Diğer bir projemizde yine Tekirdağ'da Çanakkale şehitlerinin olduğu alanda yine millet bahçesi yapacağız. Onun da çalışmalarını valiliğimiz hızlı bir şekilde sürdürecek ve bu projeyi de en kısa zamanda Tekirdağ'a kavuşturacağız.

Yine Tekirdağ'ın önemli bir projesi, Tekirdağ Organize Sanayi Bölgesi'yle alakalı vekillerimiz zaten takibini yapıyorlar. Burayı da inşallah kısa zamanda Tekirdağ'ımıza kavuşturuyor olacağız. Bildiğiniz gibi burası bir sanayi bölgesi. Türkiye'deki sanayi üretiminin, tekstil üretiminin yapıldığı en önemli merkezlerden biri. Çanakkale Köprüsü ki, oda hızlı bir şekilde inşaatı devam ediyor, oda 2023 yılında tamamlandığı zaman bölgeye lojistik anlamda da Marmarayla bir bütünleşik yol ağına kavuşmuş olacak. Bu da yine istihdam açısından çok önemli. Bu istihdamı, bölgedeki lojistik desteği yol sirkülasyonunu hızlı bir şekilde sürdürecek.

Yine burada Çorlu ilçemizde Kore Mahallesi adı altında bilinen mahalleye ilişkin de Toplu konut İdaresi Başkanlığı'mız kentsel dönüşüm çalışmalarını başlattı. Burada görüşmeler yapacağız bu görüşmelerde, vatandaşın da içinde olduğu vatandaşın da rızasının alındığı bir dönüşüm projesinin kısa bir sürede inşallah hayata geçireceğiz.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olarak, deprem ülkesiyiz ülkemizin her yerinde dönüşmesi gereken yaklaşık 5 milyon konut var. Bu konutları öncelik sırasına göre tüm ilçelerde tüm şehirlerimizde dönüştüreceğiz. Tabi burada yapacağımız dönüşümde, yeni yapacağımız konutların yerel mimariye yerel alt yapıya uygun gerçekten yatay yapılaşmış konutlar olması gerekiyor. Dönüştürdüğümüz konutların örnek projeler olması gerekiyor. Bunları sırasıyla yapacağız” dedi.

Yaşlı Kadın Mezarlığa Gidebilmek İçin Yardım İstedi

Ziyaretler sırasında Sebahat Kuşçu isimli yaşlı bir kadın, bakandan ilçe mezarlığına gidebilmek için otobüs hattı olmadığını belirterek yardım istedi.

Bakan bunun üzerine Çorlu İlçe Kaymakamı Cafer Sarılı'yı yanına çağırarak belediye ile mezarlığa gidecek olan otobüs hattı için görüşülmesini ve olmazsa haftada bir yaşlı kadını 2 yıl önce vefat eden eşinin kabrini ziyaret etmesi için kaymakamlık imkanlarıyla mezarlığa götürülmesi talimatını verdi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, eski devlet hastanesinin bulunduğu alandaki incelemelerinin ardından esnafları ziyaret etti, daha sonra da Çorlu Erzurumlular Derneği’ne de bir ziyaret gerçekleştirdi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Müjdat Uysalcan, “Bu görevi layığı ile yapacağıma inandığım için aday oldum”Önceki Haber

Müjdat Uysalcan, “Bu görevi layığı ile y...

Öğrencilere Dengeli Beslenme SemineriSonraki Haber

Öğrencilere Dengeli Beslenme Semineri

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar