Özgür Köker 1
Tekirdağ
DOLAR29.0343
EURO31.3338
ALTIN1851.6

AK Partili Meclis Üyelerinden Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne 18 Soru Önergesi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
AK Partili Meclis Üyelerinden Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne 18 Soru Önergesi
Abone ol
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) üyesi meclis üyeleri son meclis toplantısında ilçelerde tespit ettikleri sorunlara ilişkin önerge verdiler.
Özgür Köker 2

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin AK Partili meclis üyeleri Akın Yılmaz, Ali Rıza Eti, Bülent Can, Hasan Ergün, İbrahim Halil Yerlioğlu, Mustafa Çetin, Nevzat Bahar, Orkun Ekrem Yılmaz, Ömer Kılınç, Remzi Garip, Selçuk Gündoğan ve Serkan Erçili imzası taşıyan önergelerde Süleymanpaşa Belediyesi’ne hizmet binası yapılması için yer tahsis edilmesi konusundan ilçelerde yaşanan su kesintilerine, bazı ilçelerde yapılması ön görülen dalcıklardan, köylerden dönüştürülen mahallerdeki gayrimenkul satışlarına kadar pek çok konuda sorulara yer verildi.

Süleymanpaşa Belediye binası yapılması için mülkiyeti Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan arsanın 1TL bedelle Süleymanpaşa Belediyesi’ne devredilmesi önerisinde bulunan AK Partili Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeleri pek çok ilçe ve mahalledeki su kesintilerini de Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nin gündemine taşıdı.

AK Partili meclis üyelerince verilen önergede su kesintilerine ilişkin olarak , “Marmara Ereğlisi Yeniçiftlik Mahallesi, Süleymanpaşa İlçesi Aydoğdu, Gündoğdu, Çiftlikönü, Çınarlı, Altınova, Zafer Mahalleri, Çorlu ilçemizin muhtelif mahalleleri gibi ve Su Kesintisi yaşanan diğer İlçe ve mahallelerimizin tespit edilerek, vatandaşlarımızın yaşadığı bu mağduriyetin acilen giderilmesi temel belediyecilik görevi olduğu malumunuzdur. TESKİ ile konunun görüşülerek yapılacak işlemlerin düzgün, bir daha sorun yaşanmayacak şekilde acilen ele alınması gerekmektedir. Konuyla ilgili yapılacak veya yapılması planlanan işlemler hakkında, yazılı cevabınızın tarafımıza yapılmasını arz ve talep ederiz” denildi.

Köylerden dönüştürülen yerlerdeki gayrimenkullerin satışı konusundaki soru önergesinde ise, Büyükşehir Belediyemiz bünyesinde bulunan ve Köyden Mahalleye dönen bölgelerimizde, göreve geldiğiniz günden bugüne kadar satışı yapılan gayrimenkullerin, hangi Mahallede, kaç metrekarelik taşınmazların hangi bedel ile satışının yapıldığı ve önümüzdeki dönemde gayrimenkul satışlarının devam edip etmeyeceği hususları ile ilgili bilgilendirmenin tarafımıza yazılı olarak yapılmasını arz ederiz” ibarelerine yer verildi.

Çorlu başta olmak üzere bazı ilçelerdeki trafik sorununu çözmek için yapılması planlanan dal-çık veya köprülü kavşaklarla ilgili de soru önergesi veren AK Partili Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi meclis üyeleri önergede, “Malumunuz üzere Çorlu, Çerkezköy, Süleymanpaşa, Kapaklı, Ergene, Marmaraereğlisi ilçelerimizde yaşanan trafik yoğunlukları ve kazaların önüne geçilmesi için, lokasyona özgü Dal-Çık ve/veya Köprülü Kavşak yapılması gerekmektedir. Ancak, göreve geldiğiniz günden bugüne kadar konuyla ilgili bir gelişme henüz yaşanmamıştır. Konunun acilen gündeme alınarak, gerekli işlemlerin doğru, düzgün ve planlı bir şekilde hayata geçirilmesi bu sorunların önüne geçilmesi için büyük önem arz etmektedir. Konuyla ilgili yapılacak ve yapılması planlanan işlemler hakkında yazılı cevabınızın tarafımıza iletilmesini arz ve talep ederiz” dediler.

AK Parti İl Yerel Yönetimler Başkanlığı olarak bu ay yapılan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde görüşülmek üzere AK Partili meclis üyeleri ile birlikte toplam 18 adet soru önergesi hazırlayarak meclise sundular.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Başkan Kadir Albayrak'tan Yeni MüjdelerÖnceki Haber

Başkan Kadir Albayrak'tan Yeni Müjdeler

AK Partili Üyeler Albayrak’a Çorlu Otogarı’nı SorduSonraki Haber

AK Partili Üyeler Albayrak’a Çorlu Otoga...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar