Özgür Köker 1
Tekirdağ
DOLAR29.0343
EURO31.3338
ALTIN1851.6

AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Cüneyt Yüksel, “Ekrem Eşkinat Belediyeyi Zarara Uğratmaktan Ceza Alacağını Bildiği İçin Konuyu Sulandırıyor”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Abone ol
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Süleymanpaşa İlçe Kongesi’nde yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a alenen hakaret ettiği iddia edilen ve bu iddia ile hakkında soruşturma başlatılan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkikat konusunda gazetecilerin sorularını yanıtlayan AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Cüneyt Yüksel, “Ekrem Eşkinat belediyeyi zarara uğratmaktan ceza alacağını bildiği için konuyu sulandırıyor” dedi.
Özgür Köker 2

“Cumhurbaşkanımıza söylenen laflar yenilir yutulur cinsten değil”

Ergene’de partisinin ilçe teşkilatı tarafından düzenlenen toplantıda gazetecilerin sorularını yanıtlayan AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Cüneyt Yüksel, Parti avukatlarımıza videoyu tekrar inceleyin ve suç duyurusunda bulunalım diye mesaj atmıştım. Allah izin verirse döndüğümüzde suç duyurusunda bulunacağız, metni hazırlayıp başsavcılığa suç duyurusunda bulunacağız. Çünkü Cumhurbaşkanımıza, genel başkanımıza söylenen laflar yenilir yutulur cinsten değildi. Bir gazeteci de konuyla ilgili bana telefonla ulaştı ve bir iki cümle söyledim. İnşallah partiye döndüğümde de gerekli açıklamayı yapacağım” diye konuştu.

 

 

Ekrem Eşkinat’ın yaptığı açıklamayı çok hadsizce bir açıklama olarak nitelendirebiliriz ama bunun nedenleri çok açık ve net. Ben sizlerin aracılığı ile söylemek istiyorum diyen Yüksel, “Yapılan açıklamanın birinci öncelikli nedeni Ekrem bey, Süleymanpaşa ilçesinde CHP kongresinde kendi gösterdiği aday seçilemediği için ciddi anlamda isyandaydı. Vatandaş nezdinde olduğu gibi CHP teşkilatları içerisinde de itibar kaybına uğradı. Cumhurbaşkanımıza hakaret etme sebebi aklı sıra itibarını Cumhurbaşkanımıza hakaret ederek tekrar kazanma derdindeydi. İkincisi yukarıdaki üst yönetime şirin gözükme sevdasıydı. Çünkü hem yerel teşkilatlarda hem vatandaş nezdinde itibarını kaybeden bir belediye başkanı en azından genel merkezle aramı sıkı tutayım diye böyle bir açıklama yaptı” şeklinde konuştu.

 

Bu açıklamanın ardından yatan esas nedenin farklı olduğunu da iddia eden AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Cüneyt Yüksel, “Üçüncüsü ki çok önemli bunun üzerine basarak söylüyorum. Biz geçen yıl itibariyle 11 ilçemizin 11’inde de görevlendirdiğimiz belediye meclis üyelerimiz, bütün denetleme komisyonlarındaki görevli arkadaşlarımız belediyem meclislerinde gördükleri yanlışlıkları usulsüzlükleri denetleme komisyonu raporlarına yazdılar. Süleymanpaşa Belediyesi’nde de üzerine basa basa söylüyorum bir buçuk yıldır yaklaşık 16 aydır çöp ihalesi parçalara bölünerek doğrudan teminle verilmiş boyuttaydı ve yaklaşık da o dönemin parasıyla 5 milyon lira gibi belediyemiz zarara uğratılmıştı. Biz bunu denetleme komisyonu raporlarına işlettirmiştik hepsinin belgesi de elimizde var. Yanılmıyorsam o dönemde birkaç arkadaşımızla basın açıklaması yaptık diye düşünüyorum. Şimdi önümüzdeki yıl itibariyle belediyeleri denetlemeye gelen denetmenler ilk önce denetleme komisyonu raporlarını inceleyecekler. Çok açık söylüyorum Ekrem Eşkinat o denetleme komisyonu raporlarında ceza alacağını bildiği için olayı sulandırarak Cumhurbaşkanımıza hakaretten dolayı ben inceleniyorum seminin şimdiden hazırlamanın derdine düşmüştür. Belediyemizin kullandığı bütçeyi doğru biçimde kullanamayarak yanlış yaptıklarını bedelini ödeyeceğini bildiğinden şimdiden kendine çıkış yolu aramaktadır. Üç konudan dolayı bu açıklamanın yapıldığını biz biliyoruz ama bu konuyla ilgili avukatlarımız vasıtasıyla suç duyurusunda bulunacağız. Önümüzdeki günlerde biz de daha detaylı bilgiler vereceğiz” açıklamasında bulundu.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
AK Parti Tekirdağ Milletvekili Metin Akgün, “Doğan’ı tanımam, Rasim babamın oğlu değil”Önceki Haber

AK Parti Tekirdağ Milletvekili Metin Akg...

AK Parti'den Şeyhsinan Mahallesi Danışma ToplantısıSonraki Haber

AK Parti'den Şeyhsinan Mahallesi Danışma...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar