Özgür Köker 1
Tekirdağ
DOLAR29.0343
EURO31.3338
ALTIN1851.6

AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Cüneyt Yüksel, “Bu ihale Tekirdağ’ın en pahalı ihalesi”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Abone ol
Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Tekirdağ İl Başkanı Cüneyt Yüksel, Çorlu’da katıldığı bir programda gazetecilerin sorularını yanıtladı. Yüksel, Tekirdağ Büyükşehir Belediye binası ihalesinin Tekirdağ’ın en pahalı ihalesi olduğunu kaydetti
Özgür Köker 2

Gazetecilerin yarım kalan Tekirdağ Büyükşehir Belediye binası ile ilgili sorularını yanıtlayan Cüneyt Yüksel, “Bu konuyu basın mensupları olarak siz de takip edin. Yanlış söylediğim bir yer varsa da AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Cüneyt Yüksel yanlış söylüyor deyin. Çünkü hepimizin sizin farklı kulvarda, bizim farklı kulvarda Tekirdağ’da yaşayan 1 milyon vatandaşımızın hakkını savunmakla alakalı sorumluluğumuz var. Biliyorsunuz büyükşehir belediye binası KDV dahil 170 trilyon liraya ihale edilmişti. Büyükşehir belediye başkanlığı bu ihaleyi, belli başlı nedenler var kendi çaplarında söyledikleri iptal ettiler” dedi.

Yaklaşık 40 küsur trilyon rakamı yuvarlak söylemiş olayım sonradan mahcup olmayalım diyen Yüksel, “40 trilyon civarı şu ana kadar bir ödeme yaptılar, ihaleyi feshettiler şimdi yeni ihaleye hazırlanıyorlar. Biz o dönemde de demiştik ki bu ihale Tekirdağ’ın en pahalı ihalesi. O tarihte yapılan kamu ihaleleri 800 lira civarındayken metrekaresi biz yine en yüksekten alıyoruz. Ortalama bin lira dedik 200 lira da fazlasını söylemiş olalım. Bizim kaymakamlık binalarımız bin liraya ihale edilirken Kadir Albayrak başkan bu büyükşehir belediye binasını bin 650 liraya metrekaresini mal etti, ihale etti. Bu ne demek kamu kurum binalarından yüzde 60 – 65 daha pahalıya verdi. Biz de dedik ki altından musluk mu koydun kardeşim bu nasıl bir maliyet. Şu anda yeni ihale hazırlıkları var. Konu ile ilgili duyumlarımız ve bilgilerimiz var ama susuyorum. Ama şunu söylemem gerekiyor. 200 trilyonun çok daha üzerinde ihale edileceğini duyuyoruz. Bu verilen 40 trilyonun haricinde. Zaten 170 trilyon çok pahalıydı. 40 trilyonu da ilave ettiğinizde çok daha fazla bir maliyetle ihale edileceğini duyuyoruz” diye konuştu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Müdür Ulusan Çorlu’daki okullarda inceleme yaptıÖnceki Haber

Müdür Ulusan Çorlu’daki okullarda incele...

Müzeler ve Kültür Yatırımları Master Planı HazırlanıyorSonraki Haber

Müzeler ve Kültür Yatırımları Master Pla...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar