Özgür Köker 1
Tekirdağ
DOLAR29.0343
EURO31.3338
ALTIN1851.6

Ahmet Sarıkurt: Şehir Ekonomisine Katkı Sunarak Geleceğimize Sahip Çıkacağız

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ahmet Sarıkurt: Şehir Ekonomisine Katkı Sunarak Geleceğimize Sahip Çıkacağız
Abone ol
CHP Çorlu Belediye Başkan Adayı Ahmet Sarıkurt, çevre temalı projelerle doğayı koruyacaklarını, Çorlu halkına ve şehre ekonomik değer katacaklarını söyledi.
Özgür Köker 2

Evsel atıklardan gübre tesisi, katı atıklardan enerji üretim tesisi, katı atık geri kazanım tesisi, rüzgâr gülü, yeşil kent enerji kooperatifi, alternatif bitki yetiştiriciliği, yer altı çöp konteynerleri ve atıkmatik projeleriyle Çorlu'da doğayı ve çevreyi koruyacak çalışmalar yapacaklarını söyleyen CHP Çorlu Belediye Başkan Adayı Ahmet Sarıkurt, gübre tesisi ve alternatif bitki yetiştiriciliği projeleri ile de hem kent hem de vatandaşların ekonomisine önemli katkılar sağlayacaklarını söyledi.

Sarıkurt açıklamasında, "Değerli hemşehrilerimizin temiz bir çevrede yaşamasını güvence altına alarak yaşam kalitelerini arttırmak, oluşturduğumuz çevre projeleriyle doğamızı korumak, şehrimize ve vatandaşlarımıza ekonomik katkı sağlayabilmek için hazırlıklarımızı tamamladık.

"Evsel Atıklardan Gübre Tesisi"

Tüm restoran, kafe ve evlerden çıkan gıda atıklarını ayrıştırarak toplayıp, bunlardan gübre üretimi yaparak çiftçimize destek olacağız. Bu hem şehrimiz hem de vatandaşlarımız için önemli katkılar sağlayacak, ilk elde yapılan ayrıştırma ile de çevremizi korumuş olacağız.

"Katı Atıklardan Enerji Üretim Tesisi ve Rüzgâr Gülü ile Yeşil Bir Çorlu İnşa Edeceğiz"

Öte yandan ayrıştırılan katı atıkları toplayarak kuracağımız enerji üretim tesisi ve rüzgâr gülleri ile kendi enerjimizi kendimiz üreteceğiz. Kurulacak rüzgâr enerji santrali ile hizmet alanlarımızdaki tüm enerji ihtiyacını çevre dostu bir yöntemle karşılayacağız.

Enerji üretim tesisi, güneş enerjisi, rüzgâr enerjisi gibi yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanarak inşa edeceğimiz yeşil kent ile çevremizi korumaya devam edeceğiz.  Projelendirdiğimiz bu çalışmalarla aynı zamanda sarf ettiğimiz enerjiden doğan maliyetleri de minimum seviyeye indirmiş olacağız.

"Katı Atık Geri Kazanım Tesisi"

Şehir ekonomimize katkı sağlayacak önemli çalışmalarımızdan biri de şüphesiz "Katı Atık Geri Kazanım Tesisi" olacak. Bu tesis ile evsel atığın içinden plastik, metal, demir, cam, kâğıt ve karton gibi geri dönüşmesi mümkün olan atıkları ayrıştırıp çevremizi koruyarak ekonomiye geri kazandıracağız.

"Üreticiye Destek Enerji Kooperatifi"

Üreticilerimize yönelik hazırladığımız "Enerji Kooperatifi" projemiz ile de enerji maliyetlerini azaltmak için yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanmak isteyen çiftçilerimize gerekli destekleri sağlayıp, onların bu konudaki engelleri aşmalarında yardımcı olmak için enerji kooperatifi kuracağız. Bizzat vatandaşlarımızın içinde yer alabileceği bu proje bölgemizde de örnek teşkil etmesini, yenilenebilir kaynakların kullanımının artırılmasını ve enerji tasarrufuna önemli katkılar sağlamasını hedefliyoruz.

"Alternatif Bitki Yetiştiriciliği Desteği"

Son dönemlerde ülkemizde ve yurtdışında hızla artan katma değeri yüksek alternatif bitki yetiştiriciliği ile uygulama alanlarında önemli kazanımlar sağlanıyor. Biz de Çorlu'muzdaki üreticilerimizin topraktan daha fazla yararlanarak kazançlarının artırılmasına katkı sağlamak için aracı olacağız. Bu kapsamda da geleneksel tarımın yanı sıra alternatif bitki yetiştiriciliği ile bölge çiftçisine katma değeri yüksek ürün yetiştirmesi için eğitim ve pazar oluşturulması konularında destek olacağız.

"Atıklar Atıkmatik İle Kazanca Dönüşecek"

Evsel atıkları geri dönüştürmek ve çevreyi korumak adına hazırladığımız atıkmatikler ile vatandaşlarımız bir yandan çevremizin korunmasına katkıda bulunurken diğer yandan da bu dönüşümden gelir elde edebilecekler. Atıkmatikler proje kapsamında şehrimizin farklı noktalarına konuşlandırarak vatandaşlarımızın kullanımına sunulacak.

"Çöpler Yer Altına İnecek"

Pilot olarak başlattığımız yer altı çöp konteynerleri projemizi kentimizin her noktasında daha yaygın hâle getireceğiz. Böylelikle çevreci ve modern bir Çorlu yaratıp görüntü kirliliğini ortadan kaldıracağız. Projemizi en kısa süre içerisinde hayata geçirerek yeni yer altı çöp konteynerlerimizi halkımızın hizmetine sunacağız." dedi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Serkan Erçili: Rakamların Bir Önemi YokÖnceki Haber

Serkan Erçili: Rakamların Bir Önemi Yok

CHP Adayı Ahmet Sarıkurt AK Parti Adayı Serkan Erçili’ye böyle seslendi “Atma Serkan Erçili Din Kardeşiyiz”Sonraki Haber

CHP Adayı Ahmet Sarıkurt AK Parti Adayı...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar