Özgür Köker 1
Tekirdağ
DOLAR29.0343
EURO31.3338
ALTIN1851.6

9. Uluslararası Çocuk Festivali Muhteşem Geçti (GÖRÜNTÜLÜ)

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Abone ol
Çorlu Belediyesi tarafından bu yıl 9’uncu kez düzenlenen Uluslararası Çocuk Festivali, konuk ekiplerin yanı sıra Çorlu'da eğitim veren okul öğrencilerinin gösterileriyle sona erdi.
Özgür Köker 2

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında Çorlu Belediyesi tarafından düzenlenen ve 21 Nisan 2018 Cumartesi günü düzenlenen etkinliklerle başlayan Uluslararası 9. Çocuk Festivali ikinci gün düzenlenen festival yürüyüşü ve halk oyunlarının ardından festivalin son günü gerçekleştirilen gösterilerle sona erdi.

Festival Yürüyüşünde Binler Yürüdü

Cumhuriyet Meydanı'nda başlayan festival yürüyüşü Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Üzgün, CHP Çorlu İlçe Başkanı Yıldıray Arıcı, Belediye Başkan Yardımcıları Serhad Çatalkaya, Erdoğan Demirci, Ahmet Sarıkurt ve Kemaleddin Avcı, Özel Kalem Müdürü Hakan Öztürk ve Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Vildan Perçinoğlu, sivil toplum örgütleri temsilcileri, yerli ve yabancı konuk ekipler, çok sayıda okul öğrencisi, vatandaşlar ve basın mensuplarının katılımı ile gerçekleştirildi.

Ne Mutlu Bize Ulu Önder Atatürk Var

Cumhuriyet Parkı'nda sona eren yürüyüşünün tamamlanmasıyla birlikte 1 dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal marşımız söyledi. Daha sonra kürsüye çıkan Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan yaptığı konuşmasında “Bu yıl Uluslararası Çocuk Festivalimizin 9. yılında sizlerle birlikteyiz. Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir diyen ulu önder Mustafa Kemal Atatürk geleceğimizi çocuklarımıza emanet etmiştir. Bugünün küçükleri yarınların büyükleri olacaktır. Bugün burada birbirleriyle kucaklaşan çocuklar birer barış elçisidir. Ne mutlu bizlere ki yüce önderimiz Mustafa Kemal Atatürk var. Onun ışığında yürüyerek, çağdaş yarınları hep birlikte inşa edeceğiz.

Büyük dostluk ve arkadaşlıkların kurulduğu festivalimize bu yıl Azerbaycan, Bosna Hersek, Bulgaristan, Gürcistan, K.K.T.C., Makedonya, Romanya ve Sırbistan ile ülkemizden Hakkari ve Van halk oyunları ekiplerinin yanı Çorlu'daki okullarımızdan öğrenciler de katıldı. Bizlere güvenerek çocuklarını emanet eden anne ve babalara, onlara Çorlu’da ev sahipliği yapan ailelerimize bir kez daha teşekkür ediyorum. Siz değerli halkımıza ve bu festivalin gerçekleştirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Yarışmalarda Dereceye Girenlere Ödüller Verildi

Başkan Baysan konuşmasının ardından festivalde düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri verildi. Ödül törenlerinin ardından Uluslararası 9. Çocuk Festivaline katılan ekiplerin gösterilerini sahneledi.

Tenis Kompleksinde düzenlenen tenis turnuvaları ve Mustafa Kemal Atatürk Yarı Olimpik Yüzme Havuzu'nda düzenlenen yüzme yarışmalarında dereceye giren çocuklara ödüllerini Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan takdim etti.

Gösteriler Büyük Beğeni Topladı

Çorlu Belediyesi 9. Uluslararası Çocuk Festivali'nin son gününde konuk ekiplerin yanı sıra Çorlu'da eğitim veren okulların öğrencileri de sahne aldı ve halk oyunları gösterileri büyük beğeniyle izlendi.

Festival kapsamında etkinlik alanında kurulan oyun gruplarında çocuklar doyasıya eğlenirken, oyun alanlarında düzenlenen yarışmalarda çocuklar kıyasıya yarıştı. Organizasyon kapsamında çocuklara yüz boyama etkinliği de gerçekleştirilirken, kurulan stantlarda el emeği ürünler satışa sunuldu. Başkan Baysan stantları tek tek ziyaret etti.

Öte yandan çocuklar güneşli bir günde Cumhuriyet parkında aileleri ile birlikte vakit geçirirken, uçurtma uçurmanın keyfini de yaşadılar.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Hayrabolu'ya Sevgi ParkıÖnceki Haber

Hayrabolu'ya Sevgi Parkı

Çorlu'da 23 Nisan törenleriSonraki Haber

Çorlu'da 23 Nisan törenleri

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar