© Bizim Tekirdağ 2021

Reyap Hastanesi'nde Tedavi Olup Milli Sporcu Oldu

Anil Atakan, doğumsal bir hastalığa sahip olmasına rağmen doktorunun tavsiyelerine uyarak okçuluk sporuna başladı. Atakan, Reyap Hastanesi'nde tedaviye başlayarak Milli sporcu olup ülkemizi temsil etme yolundaki hayalleri ile hayata tutundu.

Son 2 yıldır tekerlekli sandalye seviyesinde olan hasta, Reyap Hastanesinde Doç. Dr. Aliye Yıldırım Güzelant yönetiminde rehabilitasyon programına alındı. Güzelalant; “Bu rehabilitasyon programı sadece aktif fizyoterapist ile değil, aynı zamanda THERA TRİNER  (felçli durumdaki kişilere ayakta durur pozisyonda aktif ve pasif olarak egzersiz yaptıran cihaz) adlı cihazla çalışmalar devam etmektedir.  Başarılı bir rehabilitasyon programı sonrası hastanın kas güçlerinde belirgin iyileşme olmuş, uzun bacak yürüme cihazı ile kısa süreli olarak adımlama süreci başlamıştır. Rehabilitasyon sadece kaybedilmiş bedensel yeteneklerin en yükseğe çıkarılması değil aynı zamanda kişilerin hayata yeniden uyum sağlamaları, yaşam kalitelerini yükseltmeleri, aileleri ve toplumla bir bütün içerisinde yaşamalarını sağlayan gerekli olan tüm evreleri kapsar.  Bu bağlamda hastamızın yalnızca bedensel olarak ilerlemekle kalmıyor, aynı zamanda sosyal rehabilitasyon kapsamında hayata katılımını artırmak için farklı alanlarda yönlendirmeler yapılıyor” dedi.

HASTASINI HAYATA BAĞLADI

Doç. Dr. Güzelant Tekirdağ Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü faaliyetleri içinde bulunan Okçuluk sporuna yönlendirilmesi yönünde tüm görüşmeleri yaparak hastasını hayata bağladı. Mahalli Yerel yönetimlerin ve Antrenör Aysel Babagür’ün büyük desteği ile hastanın sporcu olarak devam edebilmesi için gerekli adımlar atıldı. Reyap Hastanesi ve fizik tedavi ve rehabilitasyon ekibi Doç. Dr. Aliye Yıldırım Güzelant, fizyoterapistler Bilge Kaplan, Eren Özdemir ve Çağla Kaygısız olarak bu hastanın yanında olmaya devam edeceklerini ve tedavisinin devamında koşulsuz desteklerinin süreceklerini beyan ettiler.

"OKÇULUK DİYORUM"

Doç. Dr. Aliye Yıldırım Güzelant; "Böylelikle sadece bedensel işlevlerin artması değil aynı zamanda topluma kazandırılmış bir bireye hizmet etmenin mutluluğunu yaşayacağız.  Elbette neden Okçuluk diye sorulabilir. Yalnızca bu hasta için sporun uygunluğu yeterli değil, tesis ve antrenör gereklidir. Biz bu noktada doğru yerde olmanın rahatlığını yaşıyoruz. Yalnızca doktor olarak değil, aynı zamanda bu dalda 2 sporcusu olan bir ebeveyn olarak Okçuluk diyorum” diye konuştu.

Reyap Hastanesi yönetimi, Anıl Atakan’a geçmiş olsun dileklerini sunarak Okçuluk alanındaki hayallerine giden yolda başarılar diledi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER